BIOmolekularec 2020

BIOmolekularec 2020 je bil zaradi omejitev v zvezi s preprečevanjem širjena virusa SARS-CoV-2 organiziran kot spletni dogodek – e-BIOmolekularec. Potekal je v četrtek, 24. septembra 2020Dogodek se je zaključil popoldne in se prevesil v skupščino Slovenskega biokemijskega društva, ki je dogodek tudi organizirala.

Prenesete si lahko program dogodka in zbornik s povzetki. Zbornik vsebuje vse povzetke, tudi tiste, ki niso bili izbrani za predstavitev, vsi prispevki pa bodo zabeleženi v sistem COBISS.

Letošnji BIOmolekularec je bil že peti po vrsti. Kot je bila praksa do sedaj je tudi tokrat potekal v obliki petih sekcij, kjer je vsaka sestavljena iz vabljenega predavanja, dveh predavanj mlajših raziskovalcev (mladih raziskovalcev, podoktorskih, diplomskih ali magistrskih študentov) in dveh predavanj srednješolcev. Novost je bila okrogla miza, ki je letos nadomestila intervjuje, tema pa je bila boj proti virusu SARS-CoV-2 oz. obvladovanje bolezni COVID-19.

Ocenjujemo, da je bilo srečanje zelo uspešno izvedeno. Med okroglo mizo smo zabeležili 74 poslušalcev, v to številko pa niso všteti srednješolci, ki so srečanje spremljali v skupinah v šolskih učilnicah. Skupno število prijavljenih v spletna predavanja je bilo 205.  Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za prispevke in spremljanje dogodka!

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na BIOmolekularcu 2022!


Organizacijski in znanstveni odbor dogodka BIOmolekularec 2020: