O dogodku

Te zanimajo molekule? Bi rad razumel, kako delujejo žive celice in organizmi? Si raziskovalec, ali bi to rad postal? Bi rad srečal tiste, ki razmišljajo podobno? Se odločaš, kaj boš počel v življenju?
Če je večina odgovorov “da”, potem je dogodek BIOmolekularec kot nalašč zate! Na dogodku se predstavijo mladi raziskovalci, ki stopajo na pota odkrivanja skrivnosti življenja, in uveljavljeni raziskovalci, ki se z raziskovanjem bioloških molekul ukvarjajo že dolgo. Predstavijo se dijaki, ki so že sodelovali pri raziskovalnih nalogah, študenti programov, ki vključujejo predmete s področja ved o življenju, doktorandi in podoktorski raziskovalci.

Dogodek BIOmolekularec – Dan biomolekularnih znanosti organizira Slovensko biokemijsko društvo (SBD) in to vsaki dve leti. Zadnji tak dogodek, BIOmolekularec 2020, je bil že 5. po vrsti, nekaj o dogodku, zbornik povzetkov ipd. pa je dostopno tukaj.

Vsebina dogodka:

  • sveže ideje za raziskovalne naloge,
  • najuspešnejše srednješolske raziskovalne naloge,
  • zanimive diplomske, magistrske in druge raziskovalne naloge,
  • dokončana doktorska dela in doktorske raziskave v teku,
  • delo podoktorjev in vabljenih uveljavljenih raziskovalcev s področja bioznanosti ter
  • pogovori z uveljavljenimi raziskovalci ter podjetniki.

Dogodek tradicionalno poteka v obliki petih sekcij, kjer je vsaka sestavljena iz vabljenega predavanja, dveh predavanj mlajših raziskovalcev (mladih raziskovalcev ali podoktorskih študentov), dveh predavanj srednješolcev (s čimer predstavijo raziskovalno nalogo nagrajeno na državnem tekmovanju v organizaciji ZOTKS) in intervjuja.

Za informacije v zvezi z zadnjim dogodkom dogodkom pišite na naslov biomolekularec2020@gmail.com ali kontaktirajte Slovensko biokemijsko društvo.